Know Me, Bonte Hond, 2015


know me

Know Me is een beeldende muziektheatervoorstelling van het jeugdtheatergezelschap Bonte Hond. De voorstelling vertelt het verhaal van een vijftienjarige jongen die fan is van een operazangeres. Hij wordt hierom gepest op school, en zijn moeder is teveel bezig met haar eigen problemen om hem te kunnen helpen. De enige hulp die hij krijgt in het vinden van zichzelf en het behouden van zijn eigen identiteit is die van operazanger/popster Klaus Nomi. Gedurende de voorstelling kampt het hoofdpersonage met zijn identiteit. Is het oké om anders te zijn, of moet je constant jezelf aanpassen en een andere rol spelen? Door hier de extravagante en zelfverzekerde optredens van Klaus Nomi tegenover te zetten belicht de voorstelling het onderwerp identiteit van verschillende kanten.

https://www.theaterkrant.nl/recensie/know-me-12/bontehond/