NN, Alexander Deprez, 2017


relatie

De 22-jarige Alexander Deprez is een Belgische fotografiestudent. In de fotoserie NN legt hij zijn relatie vast: hij is getrouwd met de moeder van zijn beste vriend, Natalie Nijs (47). De analoge foto’s zijn een schaamteloze en intieme weerspiegeling van hun dagelijkse leven samen, waarin geen plaats is voor vooroordelen. Door samen te zijn hoopt hij het taboe van een relatie met een groot leeftijdsverschil te verbreken. Met zijn fotografie wil hij vooral ingaan tegen het gebukt gaan onder de angst voor ‘wat mensen ervan zullen denken’. Hij wil hiermee laten zien dat we onszelf moeten tonen zonder masker. Hij zegt hierover: ‘Wij als mensen moeten alles van elkaar kunnen weten, omdat het makkelijker gaat als iedereen gewoon eerlijk is.’

https://www.vice.com/nl/article/kz3myx/intieme-fotos-van-mijn-relatie-met-de-moeder-van-mijn-beste-vriend