Bambie is back, Bambie / Eef van Breen group, 2017


Bambie is een mimetheatergroep die in 2013, door het wegvallen van subsidie, op hield te bestaan. Maar in 2017 kregen ze opnieuw subsidie en zijn ze terug met de voorstelling Bambie is back. Deze voorstelling gaat over tijd, en de (on) eindigheid van het bestaan. Drie spelers en drie muzikanten (van de Eef van Breen group) gaan gedurende de voorstelling in gevecht met het begrip tijd. Er wordt gespeeld met versnelling, vertraging en herhaling, en zo wordt er gezocht naar hoe ons besef van tijd enorm rekbaar is. Eén minuut kan soms eeuwig lijken te duren terwijl een jaar zo om kan vliegen. Ze zoeken de grens op van eindigheid en proberen aan te tonen dat tijd slechts relatief is.

https://www.nrc.nl/nieuws/2017/11/22/bambie-terug-van-wegbezuinigd-14167559-a1582182