13 Reasons Why, Brian Yorkey, 2017


13 reasons

13 Reasons Why is een Amerikaanse tienerdrama-serie van Netflix uit 2017, gebaseerd op de gelijknamige young-adultroman van Jay Asher. In deze serie wordt het verhaal van Hannah Baker, een meisje dat net zelfmoord heeft gepleegd, onder de loep genomen. De mensen die haar hebben gekwetst krijgen een doosje met zeven cassettebandjes (met een A- en B-kant) toegestuurd. Op deze bandjes vertelt ze de dertien redenen van haar zelfmoord. De serie, gericht op tieners, toont expliciete beelden over hoe het hoofdpersonage zelfmoord pleegt. Over deze scène, maar ook over de serie in zijn geheel, ontstond controverse met kritische bedenkingen van onder andere experts van de Zelfmoordlijn. Experts waren bang dat de serie een negatieve invloed zou hebben op tieners die al met zelfmoordgedachten worstelen. Producent Netflix voerde aan dat het met de serie de taboes over zelfmoord wil doorbreken.

http://www.imdb.com/title/tt1837492/