Dress_de_code, Dasha Tsapenk, 2017


 

Dress_de_code van Dasha Tsapenko is een combinatie van product design en performance. Tsapenko heeft onbewuste dagelijkse routines onderzocht die jij en ik elke dag uitvoeren. Hierbij heeft ze gekeken naar het ritueel van jezelf aankleden.

In dit werk heeft ze hulpmiddelen gemaakt die voor elke individuele beweging van het aankleden een platform bied. In de foto zien we het laatste deel van het aankleedritueel. In de performance begint ze bij het hulpmiddel voor je sokken en eindigd ze bij de bovenkleding. Door deze objecten toe te voegen aan onze routine wordt het aankleden eigenlijk een soort dans waarbij Tsapenko de aankleedruimte opnieuw definieert. Ze gebruikt hierbij ook de aankleedruimte als uitgangspunt voor het ontwerpen van de kleding.

https://medium.com/@Betzilla_/dutch-design-week-design-trends-4d5bde52a802