Moonlight, Barry Jenkins, 2016


Moonlight is een film die het leven volgt van Chiron, een homoseksuele man in de machocultuur van Miami. De tegenstelling tot wat Chiron van binnen voelt en wat er van hem wordt verwacht, wordt vertaald in drie hoofdstukken. In het eerste hoofdstuk zie je de jonge Chiron, Little. In het tweede hoofdstuk zie je Chiron als tiener die omgaat het een meer agressieve vorm van het pesten, dat in hoofdstuk één al van toepassing is. Je ziet hoe hij als tiener zijn geaardheid probeert te onderdrukken. Zijn vriend kevin is een van de enige bij wie hij troost kan vinden. In hoofdstuk drie zie je Chiron als een stoere volwassen man, alleen Kevin ziet hier doorheen. In 2017 heeft Moonlight de Oscar gewonnen voor: Beste Film, Beste Mannelijke Bijrol en Beste Bewerkte Scenario.

https://www.volkskrant.nl/film/-moonlight-is-breekbaar-en-uitmuntend-meesterwerk~a4453352/