Pink or Blue, Hollie McNish en Jake Dypka, 2017


 

Pink or Blue is een short film gemaakt door de filmmaker Jake Dypka en de Britse spoken word artiest Hollie McNish. De twee kunstenaars laten in een korte film van drie minuten zien hoe bepaalde vooroordelen en idealen worden opgedrongen aan jongens en meisjes. Met ‘pink’ wordt in de film de meisjes bedoeld en ‘blue’ de jongens. Zo begint deze verdeling van idealen al bij de geboorte volgens NcNish en Dypka. De kunstenaars belichten gender gelijkheid van beide kanten en laten zien dat de vooroordelen niet leeftijdsgebonden zijn. 

Jake Dypka:“I would like people to take away the idea that men and women can follow whatever path they choose. Everyone is different, and everyone is beautiful. Let’s celebrate that fact!

https://lbbonline.com/news/pink-or-blue-jake-dypka-and-hollie-mcnishs-gender-equality-collaboration-released