Still The Most Shocking Second A Day, Save the Children, 2016


 

Still The Most Shocking Second A Day’ is het deel twee van hetzelfde concept en filmpje van Save the Children. Waarbij de eerste video liet zien hoe het leven van een meisje zomaar kan veranderen door oorlog laat deze film zien hoe het leven van een kind op de vlucht eruit ziet. Het geeft inzicht welke keuzes ze moeten maken, hoe ze door andere worden behandeld en wat er allemaal van hen afgenomen wordt. In deze film volgen ze in plaats van een meisje uit een ‘echt’ oorlogsgebied een meisje uit Engeland. Dit doen ze om meer empathie en bewustzijn op te wekken bij mensen uit Europa door het dichter bij huis te plaatsen.

https://www.savethechildren.org.uk/how-you-can-help/emergencies/child-refugee-crisis/still-the-most-shocking-second-a-day