Swine, Millie Brown en Lady Gaga, SXSW Festival, 2015


 

Bij het SXSW Festival treed Lady Gaga samen met performance kunstenares Millie Brown met het lied ‘Swine’ op. Millie Brown staat berucht en bekend om haar ‘vomit art’. Zij heeft een nieuwe manier van expressie onderzocht door gekleurde melk te drinken en die vervolgens weer uit te kotsen. Ze heeft met deze techniek al eerder een jurk bij zichzelf ondergekotst of de gehele regenboog op een doek overgegeven. Maar het meest bekend is ze met haar samenwerking met Lady Gaga.

In het optreden zie je hoe Lady Gaga tijdens het optreden wordt ondergekotst door Brown met een groen en daarna zwart gekleurde melk. Dit optreden werd niet door iedereen goed ontvangen, maar Gaga is een groot fan.  

https://www.theguardian.com/artanddesign/2014/mar/24/millie-brown-vomit-artist-lady-gaga