Digitising Beauty (Cloud of Petals), Sarah Meyohas, 2017


 

In het kunstwerk Digitising Beauty (Cloud of Petals) onderzoekt Sarah Meyohas of je schoonheid kunt digitaliseren. Voor dit project heeft ze 16 mannelijke werknemers ingehuurd en 10.000 rozen verzameld. De werknemers moesten van elke roos het mooiste bloem blad uitkiezen om die vervolgens te digitaliseren en in een database te zetten. Deze database zet de rozenblaadjes om in een algoritme wat beheert wordt door een artificial intelligence (AI). Deze AI heeft daarna een totaal uniek en nieuw rozenblaadje gecreëerd.

Sarah Meyohas speelt als het ware ‘god’ door de schoonheid van de natuur te proberen na te bootsen. Tegelijkertijd heeft ze misschien ook wel een manier bedacht om die schoonheid te herdenken als de natuur eenmaal is verwoest.

https://www.itsnicethat.com/articles/sarah-meyohas-cloud-of-petals-art-191017