Warm Gun, Natalie Baxter, 2015 – 2017


 

Als reactie op de massale schietpartijen in Amerika in 2015 startte de Amerikaanse kunstenares Natalie Baxter het project ‘Warm Gun’. In dit project probeerde Baxter, als een reactie op haar machteloosheid tegenover de schietpartijen, de geweren van de incidenten na te maken in een knuffel pistool. Met dit project lukte het haar niet om bij te blijven met het aantal incidenten. Na 100 pistolen te hebben gemaakt was ze op één derde van de massale schietpartijen die in dat jaar zijn voorgekomen.

Deze knuffel pistolen maakt ze om op een gekscherende manier pistolen, welke vaak gezien wordt als een mannelijk, macho product van macht, van die macht te ontdoen.

https://www.bustle.com/articles/134380-this-female-artist-is-turning-guns-into-hand-stitched-pillows