Ten Noorden van Nergens, De Dansers, 2016


 

Ten Noorden van Nergens is een dansconcert-op-locatie van De Dansers. De Dansers is een Utrechts gezelschap van dansers en muzikanten onder de leiding van choreograaf/danser Josephine van Rheenen. Op live muziek van La Corneille beelden de dansers het lot van de zoekende, verdwaalde, worstelende, soms gefrustreerde mens uit. Deze druk ligt volgens De Dansers op de mens door onze tijd van zelf-marketing, trendwatching en populisme. De Dansers willen hieraan ontsnappen en terug keren naar een dierlijk, instinctief mens-zijn. Maar hoe bevrijd je je van een ontevreden leven dat diep in je geworteld zit?

De acrobatische poëzie van Van Rheenen versmelt naadloos met de zwoel bezongen verlangens van Corneilles liedteksten (over storm, liefde, pijn en eenzaamheid) ★★★★ – de Volkskrant)

 

https://www.theaterkrant.nl/recensie/ten-noorden-van-nergens/de-dansers