Comfort Hair, Yuni kim Lang, 2015


Met ‘Comfort Hair’ maak de Amerikaans-koreaanse Kunstenares Yuni Kim Lang levende sculpturen. De sculpturen worden namelijk gedragen door een persoon. De sculpturen, die bestaan uit gevlochten en geknoopt donker haar, weerspiegelen de obsessie met haar die al eeuwenlang bestaat.

De inspiratie voor ‘Comfort Hair’ haalt Lang uit haar eigen ervaring als ‘Third Culture Kid’. Dit betekent dat ze voor het grootste deel van haar leven opgroeide in een andere cultuur dan ze in geboren was. Na elke performance wordt het haar ceremonieel van het persoon gescheiden. Wat een belangrijk gedeelte van onze identiteit symboliseert. Het achterlaten van delen die we voorbij gegroeid zijn.

https://www.huffingtonpost.com/2015/04/08/comfort-hair-yuni-kim-lan_n_7021392.html