Journey, Thatgamecompany, 2012


Journey is een videospel dat is ontwikkeld in 2012 door thatgamecompany. Het spel is anders dan je normaal gewend bent. Het spel, zoals de naam al verklapt, gaat over de reis. Je hebt maar één duidelijke missie, en dat is het bereiken van de top van de berg in de verte. Verder ligt het aan jou hoe je daar komt. Je bent in het spel een figuur met een rode cape die de mogelijkheid heeft om te zingen en zich voor te bewegen.

Het spel nodigd je uit om in alle rust een beleving te ervaren. Er is geen tijdslimiet of druk om het snel uit te spelen. De complete soundtrack van journey is in 2012 genomineerd voor een grammy award.

“A glorious, thoughtful, moving masterpiece”
– Entertainment Weekly

http://www.thisisinsider.com/ranked-the-19-most-beautiful-playstation-games-ever-made-2016-6?utm_content=buffer7f06c&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer-art#1-journey-19