The Happy Film, Stefan Sagmeister, 2016


Als grafisch ontwerper was  Stefan Sagmeister enorm succesvol. Hij ontwierp albumhoezen voor grote namen in de muziekwereld als Jay-Z. Privé liep het, naar eigen zeggen, minder vlot. Hij besloot van zichzelf een ontwerpproject te maken, gebaseerd op de onderzoeksvraag: hoe creëer ik meer persoonlijk geluk? Om deze vraag te beantwoorden onderzoekt hij drie mogelijke toegangen tot geluk: meditatie, therapie en medicatie. Als snel blijkt geluk echter lastig maakbaar. Hij kan het niet beïnvloeden, ook niet met een goed doordacht stappenplan.

Van zijn zoektocht maakte Sagmeister de documentaire ‘The Happy Film’, waarin hij zich zonder gêne blootgeeft. Maar zien wij als publiek een eerlijk portret? Of een documentatie die Sagmeister, in tegenstelling tot zijn geluk, wél naar zijn hand kan zetten?