Yayoi Kusama: From here to internity, Sarah Suzuki / Ellen Weinstein, 2017


Curator Sarah Suzuki, van het Museum of Modern Art in New York, heeft een grote bewondering voor de Japanse kunstenaar Yayoi Kusama. Yayoi Kusama heeft een hele herkenbare stijl dankzij haar polkadot-installaties en -kunstwerken. Ze groeide op in de Japanse bergen, waar ze droomde om kunstenares te worden. Op een dag had ze een visioen waarin alles om haar heen was bezaaid met polkadotten, iets wat ze daarna ook daadwerkelijk ging uitvoeren.  “Door het weergeven van polkadotten kunnen wij de oneindigheid van het universum ervaren.”

Suzuki maakte samen met illustrator Ellen Weinstein een kinderboek over Kusama. Het is een artistieke vertaling van Kusama’s leven waarin op kleurrijke wijze haar wereld en haar binnenwereld wordt weergegeven.