Majakovski / oktober, De Warme Winkel, 2017


De Warme Winkel maakt theatervoorstellingen met een “fuck-you-punkmentaliteit”:  trage voorstellingen waarin de publieksdrang naar behapbare kunst wordt genegeerd. En ze lijken zichzelf niet serieus te nemen. Dat is schijn: ze doen voorafgaande hun voorstelling altijd grondig onderzoek naar het gekozen onderwerp. Ze nemen het leven, werk en tijdsgeest van een kunstenaar onder de loep en verwerken hun bevindingen daarna tot een zogenoemd oeuvre-stuk.

Zo deden ze onderzoek naar Vladimir Majakovski, dichter ten tijde van de Oktoberrevolutie in Rusland. Volgens De Warme Winkel was Majakovski een vernieuwer in stijl en inhoud, die met zijn kunst een vuist maakte tegen de politiek. En daarbij stelden ze de vraag: Zijn er nu nog dergelijke geëngageerde kunstenaars? Of doen we net alsof?