Banaan en Oestermes, Hotel Modern, 2017


 

Theatergroep Hotel Modern speelde in eerdere voorstellingen met perspectief en alledaagse voorwerpen. Met een mini-camera laveerde de spelers door mini-decors. De miniatuurwerelden kwamen voor het publiek via een projectie tot leven: de gefilmde peterselie werd in hun ogen een boom.

De transformatie van alledaagse voorwerpen staat ook centraal in de voorstelling ‘Banaan en Oestermes’. Deze keer in een wereld van normale proportie. Er worden hersenen getoond, dat bloemkool blijkt te zijn, en maken van een pak vaatwaspoeder van het merk Sun met strepen van zeep een stralende zon. De voorwerpen gaan in combinaties verbindingen met elkaar aan, of raken in conflict. Ze krijgen, samengesteld door de acteurs, een nieuw leven. Eén plus één is twee, banaan plus oestermes is…?