British Vogue, Edward Enninful, 2017


Te midden van het diversiteitsdebat werd in 2017 Edward Enninful aangesteld als hoofdredacteur van de Britse Vogue. Enninful, geboren in Ghana en opgegroeid in Londen, is de eerste man die aan het hoofd van het blad staat. Zijn doel als hoofdredacteur: het promoten van diversiteit en een modemagazine produceren dat raciaal inclusief is.

Zijn eerste nummer (december 2017) lijkt meteen deze belofte waar te maken. Enninful castte model en feministe Adwoa Aboah (dochter van een witte moeder en een zwarte vader) voor de voorpagina, en vroeg voormalig supermodel Noami Campbell voor een interview met de Londense burgemeester Sadiq Khan (beiden kinderen van immigranten).  Enninful gebruikt Vogue niet alleen als platform voor fashion statements, maar ook voor politieke boodschappen.