Noir, Nineties Productions, 2017


 

Nomadisch theatercollectief Nineties Productions maakt voorstellingen op locatie. Voor de voorstelling ‘Untitled, 2017’ streken de spelers neer in kunstgalerieën, met ‘NINETIES’ struinden ze jaren ’90 feesten af. ‘Noir’ werd gespeeld in een leegstaand kantoor in Amsterdam Zuid. Voorstellingen op verschillende locaties, over verschillende onderwerpen, maar met melancholie als overkoepelend thema.

‘Noir’, naar het filmgenre film noir, schetst een dystopische wereld in de toekomst waarin de wereld totaal geautomatiseerd is. Robots en machines zijn leidend, de mens en zijn emoties spelen slechts tweede viool. Mensen zijn overbodig en proberen wanhopig een nieuwe, nuttige plek in de maatschappij te verwerven. Maar ook de robots weten niet of alle vernieuwingen goed zijn en herinneren verlangend hoe de mensen vroeger wél zinderden.