Night of the Problems, Circus Treurdier, 2017


 

In ‘Night of the Problems’ doet Circus Treurdier er alles aan om de bezoeker een leuk avondje uit te bezorgen. Ze spelen niet in de geijkte theaterzaal, maar in tweede-leven-plekken als oude schoolgebouwen en fabrieksruimtes. Het publiek zit op plastic stoeltjes waartussen koelboxen staan, waaruit men drinken kan pakken. De voorstelling is een absurde mix van muziek en sketches, waarin de spelers regelmatig uit hun rol stappen en op droogkomische wijze commentaar geven op de rol van theater.

Langzaam wordt duidelijk dat commentaar de rode draad vormt: commentaar op de mens, de politiek en de maatschappij. Circus Treurdier ons: de wereld gaat naar de knoppen.  Klimaatverandering, overbevolking, brandstofcrisis. Wij moeten met een oplossing komen, want het is onze eigen schuld.