The Garden of Earthly Deligths, Tim Walker, 2015


 

Modefotograaf Tim Walker kreeg van de Zwitsterse kunstverzamelaar Nicola Erni carte blanche om een fotoserie te ontwikkelen. Hij mocht zelf bepalen wat hij wilde maken, voor een ongelimiteerd budget. Tim Walker wist meteen waarop de serie gebaseerd moest worden: op ‘Tuin der Lusten’ van Jheronimus Bosch, een schilderij waar hij al van jongs af aan door gefascineerd is.

De kunst van Jeroen Bosch reflecteert Walkers mantra stay weird, stay different. Hij castte voor de serie spraakmakende modellen, zoals een model met een gezichtsafwijking  en een model met de aandoening alopecia (haaruitval).  De modellen zijn naakt, als viering van het mannelijke en vrouwelijke lichaam als bron van kunst en schoonheid. De beelden zijn sprookjesachtig, en geheel zonder photoshop gecreëerd.