Insatiable, Lauren Gussis, 2018


Insatiable is een Amerikaanse dark-comedy, drama televisieserie. Een burgerlijke advocaat is in zijn vrije tijd een schoonheidswedstrijd-coach en hij neemt een wraakzuchtige, gepeste tiener als cliënt aan. De tiener was eerst dik en door een ongeluk plots slank. De serie Insatiable lag al onder vuur voordat hij uit kwam, meer dan 120 duizend mensen tekende een petitie voor het afblazen van de Netflix serie omdat deze zou gaan over fat/body-shaming. Dit doordat het eerst dikke meisje wordt afgeschilderd als een eenzaam kind met maar 1 vriendin terwijl het later slanke meisje opeens heel veel aandacht krijgt. Veel recensenten zeggen dat de serie niet hoort bij deze tijdsgeest omdat bodyshaming een onderwerp is wat in de huidige maatschappij hard wordt bestreden.  

https://www.nsmbl.nl/insatiable-fatshaming/