Famous Deaths, Polymorf, 2014


In deze geur documentaire, zoals de makers het zelf noemen, kun je de dood van 5 beroemdheden ervaren. De dood van de beroemdheden zijn op veel verschillende manieren verteld en het zijn beroemde verhalen. Maar deze belevenis is anders dan alle anderen. Je kunt als bezoeker kiezen voor het ervaren van de dood van Whitney Houston, J.F. Kennedy, Vincent van Gogh, Lady Diana en Moammar al-Qadhafi. Je wordt in een mortuariumvrieskist geschoven waarin het pikkedonker is. Je ziet niks, maar hoort wel geluiden én er zijn allerlei geuren, (gebaseerd op wat de personen zelf vermoedelijk hebben meegemaakt in hun laatste minuten.) Geur is een sterk communicatiemiddel en zorgt voor een fysieke ervaring, zo bieden de makers een ander perspectief op deze bekende verhalen. Het werk confronteert het publiek ook met zijn eigen sterfelijkheid. “De uiteindelijke dood komt altijd onverwachts” zeggen bezoekers van de geur documentaire.

http://www.famousdeaths.nl/#

https://creators.vice.com/nl/article/8qbe5k/in-famous-deaths-sterf-je-een-wereldberoemde-dood