Walky-Worky, Maisa Imamovic, 2018


Walky-Worky is een ronde tafel met een gat in het midden die je door middel van een tuigje kunt ‘aantrekken’ om een draagbare werkplek te creëren.  De Walky-Worky lijkt te zijn ontworpen om je de mogelijkheid te bieden om zo veel en efficiënt mogelijk te werken, maar niets is minder waar. De Walky-Worky is namelijk helemaal niet zo praktisch als de bijbehorende reclamecampagne je doet geloven. De riemen van het tuigje zijn pijnlijk aan je schouders, de tafel blijft maar wiebelen en de zak waarin je hem kunt vervoeren moet met maar liefst vier verschillende ritsen open of dicht gemaakt worden. Hiermee wil Maisa Imamovic aankaarten dat we te veel waarde hechten aan werk en de gebruiker van de tafel aanmoedigen om zichzelf toe te staan om soms ook even niet optimaal te presteren.

https://rietveldacademie.nl/en/page/1022555/maisa-imamovic