Flirt with reality/Airman, David Middendorp, 2018


In Airman, onderdeel van de voorstelling Flirt with reality, combineert choreograaf David Middendorp moderne dans en technologie. Dit onderdeel van de voorstelling is tot stand gekomen door een vraag waar Middendorp al sinds 2011 door gefascineerd is; wat gebeurt er als je het bewustzijn uit de mens haalt en in een stuk technologie plaatst? Dat stuk technologie bestaat in deze voorstelling uit 12 drones, die de beweging van de danser volgen. Of volgt de danser de bewegingen van de drones? In deze voorstelling zien we hoe de grenzen vervagen in ons steeds virtueler wordende wereld. Vragen als ‘wat is onze echte wereld en wat is virtueel?’ en  ‘wordt onze realiteit beïnvloed door de technologie om ons heen?’ spelen een grote rol in deze voorstelling.