Everyday Selfie Project, Tanja Ritterbex, 2015


Het ‘Everyday Selfie Project’ hield Tanja Ritterbex precies twee jaar bezig. In het eerste jaar postte ze iedere dag een selfie op haar facebookpagina en liet haar vrienden hierop reageren. De reacties, die net als de foto’s voor iedereen openbaar waren, varieerden van overdreven complimenteus tot seksistisch tot ronduit beledigend. In de 365 dagen daarna maakte ze elke dag een schilderij geïnspireerd op haar eigen selfies en de comments van haar vrienden, die ze als de titel van het werk gebruikte. Vervolgens postte ze ook deze geschilderde selfies op Facebook. Het werk is een onderzoek naar onze identiteit in het tijdperk van social media. Hoe representeren wij ons online en wat voor een mogelijke gevolgen heeft dit?   

Alle selfies en selfie-schilderijen zijn terug te vinden op het Facebookprofiel van Tanja Ritterbex: https://www.facebook.com/tanja.ritterbex