Elements of Freestyle, ISH, 2017


In deze voorstelling van ISH zijn er allerlei verschillende vormen (podium)kunsten te zien. De cast bestaat uit twee freerunners, drie breakdancers, een BMX-er, een freestyle basketballer, twee inlineskaters en een skateboarder. Het podium staat vol met halfpipes en stellages. Deze elementen in combinatie met de verscheidenheid aan artiesten zorgt voor spektakel op het podium. De voorstelling gaat over de ontlading die je voelt als een ingewikkelde trick na lang oefenen eindelijk lukt. Gedurende de voorstelling wordt de spanning opgebouwd en uiteindelijk is er die ontlading. Tijdens de voorstelling gaat het niet alleen om losse tricks, maar wordt er ook een verhaal zichtbaar over samenwerken, passie en emotie. Dat zijn dingen die de cast allemaal herkent vanuit hun eigen vakgebied en dat is precies wat ze samenbrengt.

https://www.theaterkrant.nl/recensie/elements-of-freestyle/ish/