Airphone, Johnnie Wei Liang Hoek, 2018


Voor dit spel maakte Johnnie Wei Liang Hoek een soort variant op welbekende spelletjes als tafelvoetbal en airhockey. Maar anders aan dit spel is dat je het pas kan activeren als je je telefoon inlevert. Je plaatst je telefoon namelijk in een daarvoor bestemde gleuf en als je hem aandrukt komt er lucht uit een slang aan jouw kant van de tafel. De slang kun je besturen, er komen een aantal pingpongballen in het spel en daarmee moet je scoren.

Met dit spel wil Johnnie mensen contact laten maken met elkaar in de ‘echte’ wereld. Door je telefoon in te leveren lijk je voor even onthand, want we hechten tegenwoordig veel waarde aan onze telefoon en kijken er om de haverklap op. Maar al snel verdwijn je in de sensatie en spanning van het spel en maak je echt contact met je tegenstander.

http://www.madebyjohnnie.com/airphone.html