Mechanical Ecstasy, Club Guy & Roni, 2018


Deze voorstelling van Club Guy & Roni is niet een normale voorstelling. Als bezoeker zit je niet in een stoel, maar sta je op de dansvloer, omgeven door drie podia waarop wordt gedanst en muziek wordt gemaakt. De dans vindt afwisselend plaats op twee podiums en is een mix van ballet, moderne dans en hiphop. Op het derde podium wordt muziek gemaakt, opzwepende techno beats die doen denken aan de rave cultuur van eind jaren tachtig. Af en toe wordt de muziek onderbroken door een luide stem die dingen roept, over het opgaan in de massa, het lichaam als machine en onderwerping. Als toeschouwer wil je dansen en je verliezen in het moment, maar de teksten die op je afgevuurd worden blijven wringen en maken de situatie ongemakkelijk. De voorstelling lijkt een ode aan de rave cultuur en de intense beleving van het nu, maar laat ons ook nadenken over het gemak waarmee de massa gemanipuleerd kan worden.