Studio Cheered, Tjeerd Posthuma, 2017-nu


Tjeerd Posthuma schrijft elke week een kunst bijschrift bij iets wat geen kunst is. Dit zijn situaties of dingen die hij in het dagelijks leven tegenkomt. Het project begon toen hij op vakantie was in Zwitserland en een oude skilift tegenkwam. Daar schreef hij een tekst bij over het effect van klimaatveranderingen. Met zijn project maakt Posthuma het doodgewone kunstzinnig door het in een andere context te plaatsen. Hij speelt een spel met de waarheid door deze op een andere manier te benaderen en laat mensen opnieuw kijken naar dingen. Met zijn project lijkt hij ook kritiek te geven op de huidige kunstwereld. Met zijn project stelt hij dat alles kunst kan zijn, als er een overtuigende toelichting bij gegeven wordt.

 

http://studiocheered.net/post/172889757333/i-broke-down-and-instead-of-crying-i-hallucinated