Deep Look, Veysi, 2018


In deze film toont de dove filmmaker Veysi ons vertraagde beelden. Het zijn veelal beelden van mensen, zoals toeristen in Amsterdam en zijn grootmoeder in een Turks dorpje. Toen Veysi een hoortoestel kreeg waarmee hij een beetje kon horen, ontdekte hij dat hij zijn gebrek aan gehoor altijd compenseerde met een scherpere blik. Als toeschouwer word je bij het zien van deze film bewust van het verloop van de tijd. In tegenstelling tot de meeste beelden die we zien op tv en internet, gaan de beelden in de film ‘Deep Look’ heel langzaam, waardoor je in een oase van rust en vredigheid terecht komt. Daarmee dwingt hij je om goed te kijken en tot rust te komen. Dat was ook precies het doel van Veysi met deze film, het publiek een innerlijke rust laten ervaren.

http://deeplook.tv/