Zero Footprint Campus, Department of Search, 2017


De universiteit van Utrecht wil in 2030 klimaatneutraal zijn. Twaalf kunstenaars zijn een jaar lang bezig geweest met een project, de Zero Footprint Campus, waarin ze de mogelijkheden hebben onderzocht om de campus klimaatneutraal te maken. Voor dit project werkten ze intensief samen met deskundigen van de universiteit en andere instellingen. Om de campus klimaatneutraal te maken moet iedereen echt betrokken raken en mee willen doen. Een voorbeeld van een kunstproject waarin je betrokken raakt is het onderzoek dat Melle Smets en Kris de Decker voor dit project hebben gedaan. Zij hebben zich verdiept in een klimaatneutrale energievoorziening. De uitkomst is dat wij dat zelf zijn, de zogenoemde Human Power Plants. Studenten zouden dan bijvoorbeeld op de campus in hun studentenflat kunnen sporten, waarmee ze tegelijkertijd energie opwekken.

http://www.zerofootprintcampus.nl/