Altered Aesthetics, Becca Serra, 2018


Becca Cerra houdt zich bezig met de schoonheid van het menselijk lichaam. Ze focust hierbij niet op de algemeen geldende norm van schoonheid maar gaat op zoek naar de schoonheid van het onverwachte. Altered Aesthetics is een project waarbij Becca Cerra heeft samengewerkt met mensen die een ledemaat moeten missen. Op de plek waar ooit een ledemaat zat maakt Cerra een glimmende prothese, een draagbare metalen sculptuur. Door de sierlijke prostheses wil Cerra bijdragen aan de verwerking van het missen van een ledemaat. Ze hoopt dat de ‘invalide’ de liefde voor hun eigen lichaam terugkrijgen. Een van de mensen met prothese zegt hierover: “Mijn amputatie was een eye-opener, ik ben me nu veel meer bewust van hoe fragiel, waardevol en kostbaar onze lichamen zijn.” Altered Aesthetics doorbreekt het stigma van een amputatie en geeft de schoonheid van imperfectie weer.

http://www.beccacerra.com/altered-aesthetics-1/ond4e2sd8axziewx2bg2h18cuubeca