Ur; terug naar het nulpunt, Urland, 2018


Performance-collectief ‘URLAND’ gaat in UR terug naar de Ursprung, de oorsprong, het aller begin. Wat is het geheim van de kunst? Wat is de reden om te bewegen? URLAND doet een poging het Oer-Ene te ontrafelen. Wat ligt er onder de oppervlakte van de mens? Wat maakt ons mens? De voorstelling wordt gemaakt door de vier acteurs van Urland en is oprecht, vlot en vol met persoonlijk engagement. Het collectief doet alles zelf, ze spelen zelf, hebben geen regisseur en schrijven zelf de tekst. Kleine fragmenten van oprechte monologen worden opgezegd, de zaal wordt een eeuwenoude tempel en de acteurs veranderen in dierlijke wezens met oerbehoeftes. Urland vindt een doel in het maken van het theater.  

https://www.volkskrant.nl/cultuur-media/hoe-persoonlijker-de-urland-jongens-worden-hoe-aanstekelijker-hun-spel~b370298a/