Waarom ik bang ben voor het bos, Laura van Dolron, 2018


‘Waarom ik bang ben voor het bos’ is een stand-up filosofie voorstelling van Laura van Dolron. Laura staat compleet als zichzelf op het podium en leest een zelfgeschreven tekst voor. Ze speelt geen rol, ze doet niet alsof de wereld anders is dan hij is, ze is compleet in het hier en nu. Ze heeft de tekst niet van tevoren geleerd, alleen geschreven. Af en toe kiest ze iemand uit het publiek die een deel van haar tekst voor mag lezen. De tekst gaat over waarom het bos haar angst aanjaagt, hoe ze de tekst gemaakt heeft en over haar leven. Met anekdotes en gedachten neemt ze ons mee in haar gedachtenspinsels. Ze staat voor te lezen, het liefst naast het podium, op gelijke voet met haar publiek. Waarom raakt het ons zo als iemand oprecht over haar leven vertelt? Het gaat niet om entertainment maar om een gesprek van mens op mens, kan dat ook kunst zijn?

https://www.theaterkrant.nl/recensie/waarom-ik-bang-ben-voor-het-bos/laura-van-dolron/