It’s all about power, Power of Art House, 2018


De net geopende galerie Power of Art House in hartje Amsterdam opent haar eerste tentoonstelling met een ruimte vol werken over verschillende oude en huidige wereldleiders. Zo heb je in de ruimte gefotoshopte afbeeldingen van Angela Merkel en Barack Obama 20 jaar in de toekomst, of de interactieve installatie met bokszakken waar je, als je wilt,  Vladimir Putin of zelfs Kim Jong Un een klap kunt verkopen. En als kers op de taart heb je ook een standbeeld van de Amerikaanse president Donald Trump zonder kleding.

De tentoonstelling gaat, zoals je misschien al geraden hebt, over wereldleiders.  Zij zijn degene die beslissingen over ons maken. Soms kun je je daar machteloos over voelen en daar is deze tentoonstelling juist voor.  De verschillende werken geven je de mogelijkheid om je gevoelens omtrent de leiders (en de beslissingen rondom hen) een plekje te geven. Zo kan je je frustratie uiten, met elkaar het gesprek aangaan of misschien wel heel hard lachen.

https://www.vice.com/nl/article/xwpvdj/schiet-nieuwste-galerie-amsterdam-haar-doel-niet-voorbij