Ondertussen in Casablanca, Jeroen de Man, 2017


“De wereld brandt en wij spelen toneel.” ‘Ondertussen in Casablanca’ is een theaterstuk gemaakt door Jeroen de Man. Het stuk gaat over twee professionele acteurs die  allerlei herinneringen ophalen over het toneel van vroeger en dat vergelijken met hoe het nu is. Ondertussen zien we via projectie allerlei beelden van een brandende wereld: oorlog, vluchtelingen, natuurrampen of de smeltende zuidpool. Tegelijkertijd zien we op het toneel een zonnende acteur, een journalist die veel te energiek is en een man die niet kan stoppen met over zichzelf te praten. Aan het einde van het stuk zingen de acteurs met z’n allen een eigen versie van  “We are the world” overdreven en uit volle borst.

https://www.theaterkrant.nl/recensie/ondertussen-in-casablanca/het-nationale-theater-toneelgroep-oostpool/