Bloomsburry, Florian Myjer en Kim Karssen, 2017


‘Bloomsbury’ is de afstudeervoorstelling van Florian Myjer en Kim Karssen. Ze studeerde af bij de performance opleiding in Maastricht. De voorstelling gaat over de Bloomsbury Group, een Londense groep kunstenaars, denkers en schrijvers die zich verzette tegen de moraliteiten die golden in het Victoriaanse tijdperk. Ondanks het thema is dit stuk geen verantwoordelijke documentaire voorstelling over de Bloomsburry Group, maar een persoonlijke zoektocht naar een eigen vorstendommetje met eigen regels. Maar voor al die mooie verlangens betaal je een prijs.
In de voorstelling staan Myjer en Karssen op het podium in opgedofte outfits en vertellen ons over de Bloomsbury groep en hun eigen toekomstbeeld die veel van elkaar weg hebben. Het gaat van een mooi huis met een sterke relatie naar meerdere orgies in de woonkamer en een oneindige stroom aan creativiteit. Ze creëren een nieuwe wereld door louter te fantaseren.

https://www.frascatiproducties.nl/bloomsbury2

https://www.theaterkrant.nl/nieuws/its-2017-dag-3/