Vergeef ons, TGA, 2018


Vergeef ons gaat over een man die past op de kinderen van zijn broer. Zijn broer zit in een inrichting omdat hij zijn vrouw heeft doodgeslagen. De vrouw ging namelijk vreemd met de man; zijn broer dus. In een klap is de man alleen, hij past nu op het huis van zijn broer en is verlaten door zijn eigen vrouw, die van de affaire te horen kreeg. Puur drama. De acteurs komen op door op een verhoging te stappen waar microfoons klaar staan. Ze gebruiken effecten door middel van pedalen en gaan zo met elkaar in gesprek. De man wil koste wat het kost zijn zonde wegwassen, hij past niet alleen op het huis van zijn broer maar ook op zijn kinderen die nu moederloos en alleen zijn. De vorm laat een soort monotonie ontstaan waar de kinderen, die niet in de microfoons praten maar voor op het toneel zitten, een groot contrast bij zijn.

https://www.theaterkrant.nl/recensie/vergeef-ons/toneelhuis-toneelgroep-amsterdam/