Feelings are facts, Olafur Elliasson, 2010


Een ruimte, de vloer scheef, het plafond laag, je ziet niks door de rook. Lampen in verschillende kleuren schijnen door de kamer waardoor de rook kleurt. Dit is de wereld waar je je bevindt in het kunstwerk ‘Feelings are Facts’ van Olaf Elliasson. De kamer die je betreedt,  ontneemt je bijna al het zicht. Je ziet alleen kleuren en rook. Door de scheve vloer en het lage plafond probeer je constant te balanceren. De expositie is een experiment dat op zoek gaat naar wat licht en ruimte voor ons kan betekenen als mensen. Hoe ervaren wij het? Het laat ons kennis maken met een aspect van ons leven waar we altijd mee in verbinding staan, maar dan op een andere manier. We ervaren het licht en de kleuren in een nieuwe setting.

https://www.designboom.com/art/olafur-eliasson-and-ma-yansong-feelings-are-facts/