Sense8, Netflix, 2015


Wat hebben een Amerikaanse politieagent, een Mexicaanse homoseksuele acteur, een Indiase apotheker, een IJslandse DJ, een Koreaanse zakenvrouw, een Duitse crimineel, een Keniaanse buschauffeur en een transgender activiste uit San Fransisco allemaal met elkaar gemeen in de Netflix serie Sense8? Ze zijn allemaal met elkaar verbonden als sensates. Zo kunnen ze elkaar emoties ervaren, in elkaars hoofd en lichaam kruipen en vaardigheden van de ander overnemen. Wat de serie verder uniek maakt , naast de diversiteit in de hoofdrolspelers, is dat het ook is gefilmd in de genoemde landen. Hierdoor waren de kosten van de serie ontzettend hoog.Maar was het voor jou als kijker erg makkelijk om mee in de huid te kruipen van de acteurs. Hierdoor voelde het net alsof jij ook onderdeel was van hun ‘groep’.