Between Realms, Nicolas Bruno, 2017


Voor de Amerikaanse kunstenaar Nicolas Bruno zijn zijn dromen realiteit. Griezelige mensfiguren die je het water in proberen te sleuren. Het klinkt als iets dat zo uit een Hollywood film komt. Bruno’s dromen, of liever nachtmerries, zijn de grootste inspiratiebron voor de kunstenaar. Bruno kampt namelijk met slaapverlamming en maakt heel bewust zijn eigen nachtmerries mee. Zoals Bruno het zelf omschrijft ‘de droom heeft de complete controle en ik kan mij niet bewegen.’ Zijn slaapverlamming is de aanleiding geweest om foto’s te gaan maken. Zo kan hij, naar eigen zeggen, een moment van controle hebben waar hij dat normaal gesproken niet heeft. Die volledige controle in zijn foto’s ontstaat omdat hij zelf alles in scène zet. Zijn eerste serie heet Between Realms, naar zijn ervaringen tussen de 2 werelden.

https://www.youtube.com/watch?v=NShTbwwRWLc