Kindergarten teacher, Sara Colangelo, 2018


Kindergarten teacher is een film over een kinderjuf met liefde voor poëzie. Ze schrijft zelf gedichten die niet heel goed in de smaak vallen bij haar poezieclub. Als ze tijdens het lesgeven een klein jongetje genaamd Jimmy opeens een gedicht hoort opzeggen is ze verbaasd over hoe goed het is. De juf besluit om het jongetje onder haar hoede te nemen en hem een beroemde poëet te maken. Wanneer de vader van Jimmy niet mee wil werken gaat de juf veel te ver om het jongetje een toekomst te bieden. Uiteindelijk ontvoerd ze het jongetje zonder dat de vader het weet. De spanning in de film komt telkens tot uiting wanneer de juf een grens overschrijdt bij het jongetje.

https://www.volkskrant.nl/cultuur-media/van-gemoedelijk-drama-verandert-the-kindergarten-teacher-in-ongrijpbare-thriller-vier-sterren-~bdd3f219/