They, Beth Cavener Stichter 2017


De beelden van beeldhouwer Beth Cavener Stichter belichamen volgens haar menselijke emoties. In het werk They zien we een reusachtig zwart konijn dat nogal menselijk op een zwart kleed ligt.

Het beest kijk je aan en je hebt bijna het idee alsof hij tegen je wil praten. Of gaat er meer achter schuil? Voor Beth is de menselijke psychologie en complexe gedragspatronen het uitgangspunt van haar werk. Op het eerste gezicht lijken het gewone dieren maar onderhuids is er meer aan de hand. Omdat haar dieren met menselijke emoties omgaan zien we soms ook menselijke geslachtsorganen, niet-dierlijke houdingen, sleutelbenen en navels. In een interview met Vimeo legt ze haar werkproces uit ‘ik kies bijvoorbeeld de emotie angst en maak dan 2 jaar lang verschillende figuren die allemaal op hun eigen manier met angst omgaan.’

Voor Beth is de menselijke psychologie en complexe gedragspatronen het uitgangspunt van haar werk. Op het eerste gezicht lijken het gewone dieren maar onderhuids is er meer aan de hand. Omdat haar dieren met menselijke emoties omgaan zien we soms ook menselijke geslachtsorganen, niet-dierlijke houdingen, sleutelbenen en navels. In een interview met Vimeo legt ze haar werkproces uit ‘ik kies bijvoorbeeld de emotie angst en maak dan 2 jaar lang verschillende figuren die allemaal op hun eigen manier met angst omgaan.’