De laatste, Jack Wouterse 2018


In de theatervoorstelling de laatste speelt Jack Wouterse de zestigjarige Jacob. Zijn vrouw is helaas overleden ook heeft hij heeft een nogal aparte relatie met hun dochter en zijn hond heet Alibaba.

Jacob heeft een verleden met veel turbulentie achter de rug, waarin hij op televisie en bijvoorbeeld het circus te vinden was. Zijn vrouw had hem een to-do list achtergelaten om hem van eenzaamheid te behoeden, want hij zou bezig moeten blijven. Tijdens zijn monoloog is Wouterse steeds bezig met de vraag ‘wat betekent ouderdom?’ maar af en toe komt er een uitbarsting van woede als hij zich realiseert wat hem nu allemaal is overkomen.

https://www.volkskrant.nl/cultuur-media/in-vervreemdend-en-ontroerend-theater-laat-jack-wouterse-zien-wat-een-geweldige-acteur-hij-is-vier-sterren-~b2bdd07e/