BANANA, Max Siedentopf + JP Bonino 2018


Het uitglijden over een banaan is een van de meest klassieke komische acties die er bestaat. Voor kunstenaar Max Siedentopf en fotograaf JP Bonino werd dat dan ook hun uitgangspunt voor de serie BANANA.

Hier volgen we Bonino en zijn vriendin door hun reis in Zuid-Amerika. Bij iedere foto krijgen we een prachtig landschap te zien uit dit diverse continent. Alles lijkt te kloppen aan de foto’s. Van de compositie tot het kleurgebruik. Maar toch klopt er iets niet en dat is dat op iedere foto er iemand uitglijdt over een bananenschil. Bij de serieuze landschapsfoto’s hebben ze een komisch element toegevoegd. Het stelletje wisselt de valpartijen per foto af en er wordt gespeeld met de manieren waarop er gevallen kan worden.
https://www.vice.com/nl/article/gy38n4/fotos-glibberige-glijpartijen-bananenschillen-zuid-amerikaanse-hoogvlaktes