Danger, Squirrel Nutkin! Ian Ingram 2018


Danger, Squirrel Nutkin! Is een robot die niet gemaakt is voor mensen maar voor eekhoorns. Zo lijkt het werk van de Amerikaanse Ian Ingram op een vishengel met drie eenhoorn staarten.

Het werkt als volgt; de machine scant de omgeving op dingen die gevaarlijk kunnen zijn voor eenhoorns, bijvoorbeeld een hond, en wanneer deze gevaar gedetecteerd heeft begint het apparaat met de staarten te zwaaien. Voor ons ziet dat er misschien gek uit maar voor eekhoorns betekent het: Gevaar! Wegwezen!

Zo heeft hij onderzocht hoe deze dieren elkaar waarschuwen voor gevaar.Voor Ingram is het niet de eerste robot die hij maakt voor dieren. Voor hem is communicatie met dieren altijd een fascinatie geweest en zijn de robots voor hem een manier om dichter bij dat doel te komen.
https://www.vice.com/nl/article/kzkyym/robot-kunstenaar-eekhoorn