Refunite, Christopher Mikkelsen en David Mikkelsen, 2008


Wat kan je doen als je als illegale vluchteling bekenden en familie wilt zoeken die ook illegaal gevlucht zijn? Je kan nergens naar toe want als je iemand zoekt maak je jezelf bekend en ook diegenen die je zoekt.
De organisatie Refugees United heeft een manier gevonden hoe dit wel kan. Door op de site informatie over jezelf achter te laten die niet in databases zal zijn opgeslagen kunnen ontheemden elkaar weer terug vinden.

Dit project laat zien wat voor gigantische impact een klein initiatief kan hebben op het leven van heel veel mensen. Christopher Mikkelsen en David Mikkelsen hebben een hack bedacht waardoor mensen elkaar over de hele wereld kunnen vinden zonder hun privacy op te geven en zonder zichzelf en anderen in gevaar te brengen.

https://refunite.org