Obama is watching you!, der Standard en F.A.T. Lab, 2013


Sinds klokkenluider Edward Snowden onthulde wat de NSA allemaal kan doet met het software pakket PRISM zijn burgers meer bewust van de mogelijkheden van regeringen en anderen met dezelfde technische middelen en kennis. Maar je zit iedere dag achter je computer en al snel vergeet je dat Obama is watching you! Om dit niet te vergeten stelde de Oostenrijkse krant der Standard deze sticker voor om over je webcam te plakken. Het internationale kunstenaars initiatief F.A.T. Lab was zo onder de indruk dat zei een eigen versie maakten van het ontwerp van der Standard.

Ook dit werk laat zien dat een kleine ingreep in de werkelijkheid van alledag onverwachte gevolgen kan hebben.

obama-is-watching-you-fffffat-version
http://fffff.at/obama-is-watching-you/